AROMA POST

AROMA POST
11.13.2022
buttons.share
AROMA POST

Ми не можемо доставити обійми знайомим у Донецьк. Ми не здатні з Миколаєва передати поцілунок маленькій сестричці у Львів. Батько з Чернігова поки не може зустрітися з рідними у Чехії. Але ми можемо надіслати наші добрі слова та теплі побажання особливою поштою. Поштою любові, що йде від серця до серця і ніколи не губить листи. Щоб допомогти вам передати слова любові найріднішим, AROMA KAVA запустила проект AROMA POST.

Листівки з козацького Чернігова, вільного Херсону, гостинного Львова, героїчного Харкова, заклопотанного Запоріжжя, войовничих Сум, славного Кам’янця, вічно українського Донецька, гордої Одеси, незламного Києва, старовинної Ялти вже чекають на тебе у всіх кав’ярнях AROMA.

Відправляй фото стакана-листівки тим, хто зараз не поруч. Клич на каву близьких, аби разом обговорити знайомий до болю сюжет листівки. Або зізнавайся у любові до місць, де ти був та будеш щасливий.

Ділись тут

Гармати з бастіонів Чернігівської фортеці
Гармати з бастіонів Чернігівської фортеці


12 гармат XVI–XVIII століть – це живий спогад про чернігівську козацьку добу. Гармати передали у місто після ліквідації козаччини, дві з них – з Гадяча. Історичний центр Чернігова, де розташовані гармати – кандидат на включення до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Спасо-Преображенський кафедральний собор у Сумах
Спасо-Преображенський кафедральний собор у Сумах


Дивовижний витвір архітектури, що поєднав у собі елементи різних стилів, таких як ренесанс, бароко та класицизм. Собор був зведений у XVIII столітті в центрі міста, на місці дерев'яної церкви. Перший архітектор, на жаль, невідомий. 56-метрова дзвіниця була прибудована пізніше. Куранти на ній виготовлені в Англії.

Київський Поділ
Київський Поділ


Поділ - один з найстаріших районів Києва, перші поселення тут з'явилися 20 тисяч років тому. У княжу добу Поділ був місцем, де жили прості містяни, але вже в XIII столітті, після монгольського іга, Поділ став серцем столиці, де проходили ярмарки. Раніше на місці, де проходить вулиця Почайнинська, протікала річка Почайна, у якій Володимир Великий хрестив киян.

Київський пам’ятник засновникам
Київський пам’ятник засновникам


Кожен киянин знає легенду про те, як була заснована українська столиця. Літопис “Повість минулих літ” говорить про те, що місто заснували три брати Кий, Щек та Хорив та сестра їхня Либідь. Згідно з легендою, саме місто отримало назву від імени найстаршого з трьох братів Кия. Але й трьох інших героїв не залишили без уваги: іменем Либеді названа річка, на честь Щека – одна з вершин міста – гора Щекавиця, а на честь Хорива – вулиця на Подолі. Сам пам'ятний знак був споруджений 1982 року до 1500-ліття Києва і знаходиться на набережній Дніпра.

Львівська опера
Львівська опера


Опера стоїть просто на підземній річці Полтва. Заради будівництва змінили русло річки, яка протікала в колекторі, відвівши його далі від театру. Через це театр просів на кілька метрів через рік після відкриття опери. Скульптура «Слава» з пальмовою гілкою була зліплена з вагітної натурщиці, тому вона має округлі форми.

Кам’янець-Подільська фортеця
Кам’янець-Подільська фортеця


Вчені й досі сперечаються щодо того, коли ж була заснована давня фортеця. Думки розходяться між IX та XI століттями. Проте історики не сумніваються з приводу того, що твердиня справді була надійним захистом міста, адже за всю свою історію її брали лише двічі: у 1393 року фортецю захопив литовський князь Вітовт, а у 1672 році – турки.

Херсонський пам'ятник першим корабелам
Херсонський пам'ятник першим корабелам


Пам’ятник на честь перших кораблів Чорноморського флоту прикрашає портове місто з 1972 року, але монумент вже встиг стати візитівкою Херсону. Трищогловий вітрильник виготовлено з міді. 40-тонний монумент прикрашає набережну міста.

Держпром у Харкові
Держпром у Харкові


Перший 13-поверховий хмарочос у місті, що був збудований у 1928 році. Держпром – одна з найяскравіших пам’яток архітектури в стилі конструктивізму. При ритті котловану знайшли кістки мамонта. Будівельників це злякало: вони відмовились копати далі, подумавши, що вони відкопали “диявольські роги”. Для будівництва вперше у світі були застосовані точні розрахунки складних просторових рамних залізобетонних конструкцій.

Гребля Дніпровської ГЕС у Запоріжжі
Гребля Дніпровської ГЕС у Запоріжжі


Будівництво Дніпровської ГЕС у 1927 році. Внаслідок підйому води після спорудження греблі було затоплено понад 50 населених пунктів. Більшість турбін на ГЕС – американські, а саме будівництво курував американський інженер Г'ю Лінкольн Купер. Цікаво, що перший звуковий фільм Олександра Довженка “Іван” розповідає про будівництво гідроелектростанції.

Донбас-арена в Донецьку
Донбас-арена в Донецьку


Стадіон, розташований у центрі Донецька відкрили у 2009 році. Арена може приймати понад 50 тисяч глядачів. Це – перший стадіон у Східній Європі, спроектований і побудований відповідно до стандартів 4 категорії УЄФА. Під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року на стадіоні пройшли заплановані 3 матчі групового етапу. У 2014 році стадіон був пошкоджений через війну. Зараз споруда занедбана, але ми віримо, що її відновлять, як і український Донбас.

Одеська опера
Одеська опера


Першу будівлю театру звели за задумкою градоначальника, герцога Дюка де Рішельє ще у 1810 році. Але через 64 роки театр згорів вщент. Тоді його перебудували віденські архітектори Фердинанд Фельнер та Герман Гельмер. В театрі дуже велика костюмерна, в якій зберігається більше чим 800 костюмів. Найдавнішому з них більше 100 років. Вражає і площа головної сцени – 500 кв. метрів!

Ластівчине гніздо в Ялті
Ластівчине гніздо в Ялті


“Замок-примха”, як його називають архітектори – пам’ятка XIX століття. Гніздо розташоване на 40-метровій скелі Ай-Тодорського мису. “Ластівчине гніздо” побудував нафтовий промисловець з Німеччини, барон Штейнгель. Промисловець хотів щось, що б нагадувало йому середньовічні замки батьківщини на березі Рейну. Замок – окраса українського Криму, який уособлює в собі всю різнобарвність та яскраву історію півострова.

Віадук у Ворохті
Віадук у Ворохті


Залізничний міст з каменю, що проходить  над річкою Прут побудували в Ворохті ще в 1894 році. Це – один із найдовших віадуків в Європі: його довжина 200 метрів, а висота основного прольоту – 30.  До будівництва тунелів і мостів у Карпатах залучили італійців, які мали досвід роботи в Альпах. За легендою, в суміш для будівництва додавали яйця – тому віадук такий міцний.

Пиши побажання на стаканчику та ділися фото з близькими, запрошуй на каву тих, хто поруч, та колекціонуй теплі моменти разом з AROMA!

titles.related posts
Акція "10 років разом"
Акція "10 років разом"
Нове Ice menu в Aroma Kava
Нове Ice menu в Aroma Kava
Зустрічай новинку – каву COLOMBIA Arabica!
Зустрічай новинку – каву COLOMBIA Arabica!